Hva er nikotinsalt? Historien bak den nye trenden

Ezee tilbyr ikke e-sigaretter med nikotinsalt for øyeblikket. Men vi mener informasjonen om nikotinsalt er viktig.

Dette har vært et av de viktigste emnene i dampverdenen i månedsvis nå: Nikotinsalter. Dampere er glade for å høre at stadig flere produsenter av væske endelig bruker nikotinsalter i stedet for fritt nikotin. Nå tilbyr ulike merker smaker med begge varianter av nikotin. Dampere gleder seg over de nåværende utviklingene, da brukere opplever nikotinsalter som mer tilfredsstillende. Men hvilken er den beste? Hvor nøyaktig er forskjellene? Når gir det mening å bytte til nikotinsalt?

Vi har noen svar for deg og vil gi deg klarhet. Les også vår artikkel om andre ingredienser i vapes.

Forskjellene mellom nikotin og nikotinsalt

Vi ønsker ikke å bli for vitenskapelige her, da prosessen med å ekstrahere fritt nikotin er ganske kompleks. I sin essens frigjør en kjemisk prosess nikotin i sin reneste form mens den blir forbrent. Dette betyr at når tobakk (prosessen ble oppfunnet på 60-tallet og brukes derfor bare i tradisjonelle sigaretter) blir oppvarmet, blir nikotin i sin rene form frigjort og dermed inhalert. Nikotin i sin rene form er bedre i stand til å bevege seg gjennom membraner og kan derfor ta bedre effekt. Dette gjør det åpenbart mer potent og derfor mer avhengighetsskapende - akkurat det industrien ønsket.

Imidlertid eksisterer nikotin i sin naturlige form inne i tobakksplanten som et salt. Nikotin binder seg til visse syrer i planten for å danne en mye mer stabil molekyl. Når denne bindingen skjer, er resultatet et nikotinsalt. Det finnes forskjellige typer nikotinsalter, avhengig av syren som er involvert i hele prosessen. Mens nikotinsalter i sin naturlige tilstand trenger høyere temperaturer for å fordampe og kan ikke lett bevege seg inne i kroppen vår. Imidlertid, med en liten vri, ved å bruke benzosyre i kombinasjon med nikotinsalt, kan nikotinsalt fordampe enda mer effektivt. Dette hjelper nikotinsaltet med å fordampe ved lavere temperaturer og gjør det samtidig mer absorberbart. Dette skaper en generelt mer behagelig opplevelse.

Hva er fordelen for deg?

Det er to hovedfordeler fra et dampingssynspunkt. For det første føles væsken ikke så skarp som væske som bruker fritt nikotin. Jo mer du øker nikotinnivået, desto skarpere føles det å inhalere. Ved bruk av nikotinsalter, på grunn av sin lavere pH-verdi, treffer ikke denne effekten deg så hardt. Det betyr at du vil kunne bruke høyere konsentrasjoner av nikotin. Dampingopplevelsen føles glattere, og halspåvirkningen vil ikke være like skarp som med fritt nikotin. Du kan enkelt gå så høyt som 50 mg nikotin og ha en behagelig opplevelse - noe du ikke kan nyte med fritt nikotin.

I tillegg fører nikotinsalter på grunn av den høyere konsentrasjonen til høyere nikotininnhold i blodet på kortere tid, og utløser nevrokjemiske reaksjoner raskere.

For å oppsummere: Den kjemiske sammensetningen av nikotinsalt og fritt nikotin er forskjellig, noe som påvirker måten du opplever halspåvirkning på. Dermed vil væske som bruker nikotinsalt føles jevnere og lettere å røyke og gjør den generelle opplevelsen mer behagelig når den brukes for høyere doser nikotin.